Edward Snowden: Unë nuk jam spiun rus

Informatori i mirënjohur i SHBA-së u paraqit në kongresin e hakerëve 34C3 në Leipzig nëpërmjet qarkut video. Atje u bëri thirrje hakerëve të vazhdojnë punën e tij. Whistleblower Edward...

Informatori i mirënjohur i SHBA-së u paraqit në kongresin e hakerëve 34C3 në Leipzig nëpërmjet qarkut video. Atje u bëri thirrje hakerëve të vazhdojnë punën e tij.

Whistleblower Edward Snowden e ka quajtur komunitetin e hakerëve për të vepruar në mënyrë kritike. Një haker është dikush që dyshon, tha 34-vjeçari, i cili ishte lidhur me video, në Kongresin e Komunikimit të Kaosit në Leipzig. “Këtë vit ka treguar se sa e rëndësishme është skepticizmi ynë”, transmeton lajmi.net.

Snowden, i cili publikoi mbikëqyrjen e NSA në vitin 2013, aktualisht është në mërgim në Rusi. “Puna jonë nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme.” Bota mbështetet te ne.

Refugjatët ndihmuan Snowden
Pas mbikqyrjes masive të Snowden nga inteligjenca amerikane, avokati i të drejtave të njeriut Richard Tibbo organizoi arratisjen e tij nga “Hotel Mira” në Hong Kong në qershor të vitit 2013, ndërsa agjentët e SHBA e kërkonin atë në Rajonin Special Administrativ Kinez. Në Leipzig Tibbo përshkroi se si e vendosi Snowden me klientët e tij, refugjatët nga Sri Lanka dhe nga Filipinet. Në fund të fundit, ky ishte vendi i fundit për ta kërkuar.

Avokati gjithashtu vuri në dukje se gjendja e refugjatëve ishte përkeqësuar në mënyrë dramatike që kur angazhimi i tyre ndaj Snowden ishte bërë publik. Mbështetja ishte shkurtuar në mënyrë drastike, ata gjithashtu kërcënoheshin nga dëbimet. Disa refugjatë, të cilët gjithashtu ishin kontaktuar, përsëritën se do të vepronin përsëri në çdo kohë.

Snowden: Unë nuk jam spiun rus
“Unë dua që ju të vendosni veten në këta njerëz për një moment,” tha Snowden. Ka kaq shumë njerëz që përhapin gjëra të këqija rreth refugjatëve. “Ata janë disa nga njerëzit më të mirë që kam takuar në jetën time, ata nuk kishin asgjë dhe rrezikuan gjithçka, dhe për dikë që as nuk e njohin”.

Kur Snowden u pyet nga audienca nëse ai kishte takuar përfaqësues zyrtarë nga Rusia në Hong Kong, ai nuk u përgjigj dhe deklaroi se nuk e kishte kuptuar pyetjen. Ai përsëri mohoi akuzat se ai ishte spiun rus. /Lajmi.net/

Temat
BotëTeknologji

Të afërta