Thënie frymëzuese nga njerëz të famshëm që kanë pasur suksese në jetë

Hakmarrja më e mirë është suksesi i madh”.

“Suksesi arrihet më shpesh nga ata që nuk e dinë se dështimi është i pashmangshëm”

Coco Chanel

2. “Kurajo është mirësia nën presion”.

Ernest Hemingueji

3. “Mëso nga e djeshmja, jeto të sotmen, shpreso për të nesërmen. E rëndësishme është të mos ndalesh së pyeturi”.

Albert Einstein

4. “Ndonjëherë nuk e sheh veten tënde qartë, deri kur e sheh me sytë e të tjerëve”.

Ellen DeGeneres

5. “Të gjithë ëndrrat e tua mund të bëhen realitet, nëse ke kurajën t’i ndjekësh”

Ualt Disney

6. “Nuk ka rëndësi se sa ngadalë ecën, sa kohë që nuk ndalesh”.

Konfuci

7. “Suksesi është të shkosh nga dështimi në dështim, pa e humbur entuziasmin”

Uinston Churchill

8. “Dikush po rri në hije sot, për shkak se dikush mbolli një pemë shumë kohë më parë”.

Uarren Buffet

9. “Kurdoherë që shihni një person të suksesshëm, ju shihni vetëm lavditë publike dhe asnjëherë sakrificat private që janë bërë për t’i arritur ato”.

Vaibvah Shah

10. “Mos qaj për shkak se mbaroi, por buzëqesh sepse ndodhi”.

Dr. Seuss

11. “Suksesi? Nuk e di se çfarë do të thotë kjo fjalë. Jam i lumtur. Por suksesi, për mua është paja e brendshme. Eshtë një ditë e bukur për mua. Ky është suksesi”.

Denzel Uashington

12. “Ti jeton vetëm një herë, por nëse jeton ashtu si duhet, edhe një herë mjafton”.

Mae Uest

13. “Një herë që zgjedh shpresën, gjithçka tjetër është e mundur”.

Christopher Reeve

14. “Përpiqu të mos bëhesh një njeri i suksesit, por një njeri i vlerave”.

Albert Einstein

15. “Nuk ka askund një rrugë të lehtë drejt lirisë dhe shumë prej nesh duhet të kalojnë nëpër luginën e hijes së vdekjes, vazhdimisht, përpara se të mbërrijmë në majën e malit të dëshirave tona”.

Nelson Mandela

16. “Nuk janë speciet më të forta që mbijetojnë, as më inteligjentet, por ato që reagojnë më mirë ndaj ndryshimit”.

Charles Darvin

17. “Gjërat më të mira dhe më të bukura në botë nuk shihen apo preken – ato duhen ndjerë me zemër”.

Helen Keller

18. “Jeto sikur do të vdesësh nesër; mëso sikur do të jetosh përgjithmonë”.

Mahatma Gandhi

19. “Hakmarrja më e mirë është suksesi i madh”.

Frank Sinatra

20. “Askush nuk mund të të bëjë të ndihesh inferior, pa miratimin tënd”.

Eleanor Roosevelt

Temat
Art

Të afërta

 • Bujarija dhe Refugjatët: Kosovarët në Mërgim

  Bujaria dhe Refugjatët: Kosovarët në Ekzil (Brill, Maj 2018) është një vepër historie që studion kontekstet politike dhe sociale që refugjatët Kosovarë i ndeshën kur lëshuan atdheun e tyre...
 • Ilir Shaqiri promovon librin “Adem Jashari”

  Shumë këngë ia kushtoi Adem Jasharit. E për komandantin legjendar, Ilir Shaqiri shkroi edhe libër. Të hënën në akademinë letrare të organizuar nga lidhja e shkrimtarëve ky promovoi poemën...
 • Vdes këngëtari Nijazi Bytyqi

  Muzikës shqiptare iu largua nga kjo botë një këngëtar i njohur. Bëhet fjalë për këngëtarin Nijazi Bytyqi, i cili ndërroi jetë në moshën 72 vjeçare, shkruan lajmi. Bytyqi ishte...
 • Shuhet aktori i njohur shqiptar!

  Ka ndërruar jetë në moshën 66-vjeçare si pasojë e një sëmundjeje të rëndë aktori dhe regjisori i njohur shqiptar, Lisenko Malaj. Vitet e fundit ai ka jetuar në Itali....