Në Kosovë prodhohet printeri i parë 3D (Foto)

Printerë 3 dimensional “3D” tashmë mund të gjeni edhe me vulën “Made in Kosova”.

Për herë të parë, në Kosovë, saktësisht në Gjakovë, është prodhuar printeri i teknologjisë së fundit 3D.

Me këtë rast, ministri i Zhvillimit Ekonomik (MZHE, Blerand Stavileci, ka vizituar sot Kompaninë “Formon”, e cila ka lansuar projektin më të ri Printer 3D.

Në një njoftim të MZhE-zë, thuhet se ministri Stavileci duke përgëzuar kompaninë për arritjet e tyre ka rikonfirmuar edhe një herë mbështetjen e tij për kompanitë që mirren më fushën e Teknologjisë Informative .

“Nuk është e rastësishme që në kuadër të agjendës tonë në kuadër të pikave më të rëndësishme për të ardhmen e vendit tonë e vendosim teknologjinë e informacionit dhe komunikimeve elektronike, sepse kjo fushë i përket të ardhmes, është një ekonomi e bazuar në dije dhe kreativitet dhe këto janë gjëra që i përkasin rinisë kosovare”, është shprehur ministri Stavileci, duke shtuar se tashmë kompanitë e TIK-ut, po tregojnë vendosmëri që kreativitetin e tyre ta lansojnë në tregun ndërkombëtarë, transmeton lajmi.net.

Ministri Stavileci më këtë rast ka pohuar se këto kompani me angazhimin e tyre serioz do të demonstrojnë së janë në gjendje të garojnë në tregjet e huaja

“Produkti printer 3 D është dëshmia më e mirë që kompanitë, të cilat kanë nisur me pritje të vogla tashmë me punën të cilën e kanë bërë me profesionalizmin e të rinjve kosovarë kanë arrit një pikë e cila na bënë edhe neve të mrekullohemi “ ka pohuar ministri Stavileci .

Nga ana tjetër Rron Cena Drejtor Ekzekutiv i Kompanisë Formon tha se produkti printer 3D, do të jetë i dobishëm për përdorim personal dhe për biznese të vogla.

“Është hera e parë që në rajon ka një brend të tillë që merret me prodhimin, zhvillimin, dizajnimin komplet të një produkti elektronik duke filluar prej një sistemi të makinerisë, atë të elektronikës dhe softuerit” tha Cena .

formon-.-1

formon-1-1

formon..

Temat
LajmeTeknologjiVend

Të afërta