Arabia Saudite ndihmon Turqinë me 550 miliardë dollarë dhe 5 mijë ushtarë specialë

Po ashtu raportohet se mbreti Salman ka deklaruar se Turqisë dhe popullit turk do të i dërgojë edhe përkrahje ushtarake me mbi 5 mijë ushtarë të njësisë speciale, për të kontribuar në rikthimin e rregullit shtetëror në këtë vend, që pësoi shumë nga tentim puçi për rrëzimin e qeverisë.

Mbreti i Arabisë Saudite, Salman bin Abdulaziz Al Saud raportohet nga televizioni arab FOX që ka deklaruar se do ta ndihmojë shtetin turk me një shumë marramendëse, rreth 550 miliardë dollarë.

Po ashtu raportohet se mbreti Salman ka deklaruar se Turqisë dhe popullit turk do të i dërgojë edhe përkrahje ushtarake me mbi 5 mijë ushtarë të njësisë speciale, për të kontribuar në rikthimin e rregullit shtetëror në këtë vend, që pësoi shumë nga tentim puçi për rrëzimin e qeverisë.

Ndihma pritet të jetë e gatshme brenda një afati rekord, 45 ditë thuhet në njoftim.

Nëse do të ndodhë me të vërtetë kështu atëherë kjo do të jetë një ndër ndihmat më të mëdha që ndonjë shtet i ka dhuruar një shteti tjetër.

Kujtojmë se mbreti Salman dhe presidenti i Turqisë, Erdogan kanë pasur një afërsi bashkëpunimi më të madh për dallim nga mbretërit tjerë paraardhës të mbretit Salman.

Ky nga shumë analist shihet si një rikthim i një bashkimi të vendeve me shumicë të popullsisë myslimane.

Temat
BotëLajme

Të afërta