“Shtetet e Bashkuara të përfshira në përpjekjen për grusht shtet në Turqi”

“Nuk ka dyshim se ata (Drejtori i CIA-s), John Brennan dhe të tjerët e dinin se çfarë do të ndodhte në Turqi dhe është krejtësisht e qartë se kemi pasur diçka të bëjë me të”

CIA e dinte se çfarë do të ndodhte në Turqi dhe është shumë e qartë se Shtetet e Bashkuara kanë pasur diçka të bëjnë në përpjekjen e grusht shtetit ushtarak në Turqi, kështu ka thënë një ish-zyrtarë i lartë i departmentit të shtetit amerikan, Lawrence Wilkerson.

“Nuk ka dyshim se ata (Drejtori i CIA-s), John Brennan dhe të tjerët e dinin se çfarë do të ndodhte në Turqi dhe është krejtësisht e qartë se kemi pasur diçka të bëjë me të”, tha Wilkerson, tranmseton lajmi.net.

Wilkerson tha se grushti ushtarake në Turqi nga amerikanët ka qenë prej kohësh mekanizëm i standardeve politik dhe ushtarak për shkarkimin e qeverisë së trazuar të atyre vendeve që janë armiqësore ndaj interesave amerikane.

Gjatë presidencës së Ronald Reagan, nën drejtimin e CIA-s, drejtori i saj ishte Casey janë kryer 58 operacione të fshehta, tha ai.

“Për këtë arsye, duhet të mendoni. Kjo është ajo që po ndodh tani, fëmijët tuaj, nipërit tuaj do të lexojnë në 25 vjet e ardhshme, si ne që tani jemi duke lexuar në lidhje me rrëzimin e kryeministrit të Iranit, Mohammad Mosaddegh në vitin 1953. Atëherë do të vijë koha kur do kuptohet dhe ta lexohet se çfarë ndodhi në Caracas dhe Kiev, ose në Ankara, Damask dhe Bagdad?” ka thënë ai.

Wilkerson ka drejtuar Departamentin e Shtetit Amerikan nga viti 2002 deri në vitin 2005.

Temat
BotëLajme

Të afërta