Pas largimit të 15 mijë mësimdhënësve, Turqia largon edhe 1577 dekanë

Në një deklaratë me shkrim nga YÖK, thuhet se 1.577 dekanë në të gjithë Turqinë, përfshirë këtu universitete shtetërore dhe ato të varura nga fondacione të ndryshme.

Në një deklaratë me shkrim nga YÖK (Këshilli i Arsimit të Lartë në Turqi), thuhet se 1.577 dekanë në të gjithë Turqinë, përfshirë këtu universitete shtetërore dhe ato të varura nga fondacione të ndryshme

Në një deklaratë me shkrim nga YÖK, thuhet se 1.577 dekanë në të gjithë Turqinë, përfshirë këtu universitete shtetërore dhe ato të varura nga fondacione të ndryshme.

Në deklaratë thuhet gjithashtu se nga kjo shifër 1.176 janë dekanë të fakulteteve shtetërore, ndërsa 401 janë dekanë të fakulteteve të fondacioneve të ndryshme në të gjithë vendin.

Më herët, lajmi.net raportoi se ministria e Arsimit e Turqisë ka pezulluar 15,200 të punësuar në arsim për shkak të lidhjes me grushtin e dështuar ushtara.

tukk-650x358

Temat
BotëLajme

Të afërta