Këto janë vendet që ende kanë bomba nukleare

Barack Obama bëri thirrje për një “botë pa armë nukleare” gjatë një fjalimi historik në Hiroshima, Japoni.

Ekzistojnë rreth 15,850 mbushje raketore nukleare të shpërndara në nëntë kombe, thuhet sipas një raporti nga Instituti Ndërkombëtar për Kërkime Paqësore në Stockholm.

Siç tregon edhe grafika e nxjerrë nga Statista, Rusia dhe SHBA ndajnë 93% të mbushjeve nukleare të botës, transmeton Gazeta Express.

nuclear_1468859667-8980896

Sipas kësaj grafike, gjashtë vendet e tjera që kanë ende bomba nukleare janë Franca, Kina, Mbretëria e Bashkuar, Pakistani, India, Izraeli dhe Koreja e Veriut.

Përderisa nëntë vende kanë armë nukleare, pesë vende të tjera i mbajnë ato si pjesë e rregullit të përmbajtjes së Natos.

Temat
BotëLajme

Të afërta