Brukseli tronditë Turqinë: Listat ishin gati

Vjen një deklaratë bombë nga Johannes Hahn, Komisioner i BE-së për Fqinjësi të mirë dhe Zgjerim, lidhur me zhvillimet e fundit në Turqi.

Ai ka thënë par tentim të grusht shtetit në Turqi se ‘Lista e arrestimeve ishte e gatshme”.

Hahn ka deklaruar me tej duke hedhur dyshime të forta se kjo listë ishte përgatitur dhe pritej çasti që të ekzekutohej, transmeton lajmi.net.

“Lista ishte e gatshme dhe kjo është një e dhënë se ajo ishte e përgatitur të përdorej në ndonjë fazë”, ka nënvizuar Joahnnes Hahn.

Kjo deklaratë e tij kaq direket është e para e këtij lloji e dhënë nga ndonjë zyratr I lartë të BE-së për zhvillimet e fundit në Turqi.

2,745 gjykatës dhe rreth 3,000 pjesëtarë të ushtrisë sit ë dyshuar, përfshirë edhe gjeneralë e prokurorë janë arrestuar menjëherë pas tentim të grusht shtetit, transmeton lajmi.net.

Lidhur me këtë çështje, Johannes Hahn ka pyetur gjithashtu se sa shqetësuese është edhe arrestimi I gjykatësve pas dështimit të grusht shtetit.

“Ne kemi deklaruar tashmë se presim zhvillimet e kësaj ngjarjeje që gjithçka të bëhet sipas standardeve ndërkombëtare ligjore. Por nga ajo çfarë shohim deri më tash, kjo nuk po ndodhë”.

1-21-650x358

Temat
BotëLajme

Të afërta