Këto janë profesionet me numrin më të madh të psikopatëve

Psikologu Kevin Dutton nga sektori i psikologjisë eksperimentale në Universitetin e Oxfordit ka bërë një “Hulumtim të madh britanik psikopatik” dhe ka zbuluar se në cilat profesione ka më shumë psikopatë.

Lista përfshin ato profesione në të cilat ka logjikë pse ndodhen në atë listë, por ka edhe nga ato që nuk pritej të jenë, transmeton Koha.net rezultatet e hulumtimit të tij.

Ja lista:
Drejtorët ekzekutivë,
Avokatët,
Mediet (TV/radio),
Shitësit,
Kirurgët,
Gazetarët,
Policët,
Klerikët,
Kuzhinierët, dhe
Nëpunësit shtetërorë.

Disa nga karakteristikat e psikopatisë janë egocentrizmi, karizmatika, gjakftohtësia, guximi dhe vetëbesimi Kjo nuk do të thotë se të gjithë njerëzit që kanë këto karakteristika dhe që punojnë në profesionet e përfshira në këtë listë janë psikopatë ose janë njerëz të suksesshëm, por që këto çrregullime janë më së shumti të pranishme ndër ta, shkruan Indipendente, transmeton Koha.net.

Temat
Shëndet

Të afërta