Qindra shqiptarë e kosovarë hynë në Britani me karta identiteti italiane, ja truku që përdornin

Qindra shqiptarë e kosovarë kanë hyrë ilegalisht në Britaninë e Madhe përmes kartave italiane të identitetit të falsifikuara e të favorizuara nga dy organizata të trafikut ilegal të qenieve njerëzore e të emigracionit klandestin.

Policia kufitare italiane e provincës së Veronës e Venecias ka ekzekutuar në orët e para të mëngjesit të sotëm një operacion policor i cili ka çuar në arrestimin e disa personave, shtetas italianë, shqiptarë e britanikë me akuzën e favorizimit të emigracionit klandestin.

Mbi 90 persona janë vënë nën hetim e disa banesa janë kontrolluar nga policia italiane.

Sipas autoriteteve italiane personat e arrestuar e të vënë nën hetim janë anëtarë të dy organizatave që merreshin me trafikun ilegal të qenieve njerëzore, raporton “Ora News”.

Baza logjistike e dy organizatave ishte në Shqipëri, Veneto e Londër.

Sipas hetimeve, këto dy organizata kanë bërë të mundur që qindra shtetas shqiptarë e kosovarë të hyjnë ilegalisht në Britaninë e Madhe përmes aeroporteve e porteve të Italisë, Austrisë, Francës, Gjermanisë, Irlandës, Polonisë, Portugalisë e Spanjës.

Për të lejuar kalimin e kufirit nga emigrantët klandestinë këto dy organizata i pajisnin ata me karta identiteti fallso të vjedhura në shkëmbim të parave nga zyrat komunale të rajoneve të ndryshme italiane.

Për të lejuar hyrjen e shtetasve shqiptarë e kosovarë në Britaninë e Madhe organizoheshin dhe grupe tifozërie falso për ndjekur ndeshjet e futbollit, siç është rasti i dokumentuar nga policia italiane në ndeshjen Manchester-Roma të zhvilluar më shtator të 2014, ku shtetas kosovarë e shqiptarë kanë hyrë në Britaninë e Madhe përmes aeroportit të Nizzas të maskuar si tifozë italianë me bluza e shallë të tifozerisë “azurra” por dhe me karta identiteti italiane falso.

Temat
LajmeRajon

Të afërta