Qeveria nesër do të kërkojë një kredi nga kreditorët e brendshëm në vlerë prej 5.4 milionë euro

Sipas prospekteve të publikuara të Ministrisë së Financave, bëhet fjalë për ankandin e letrave me vlerë të qeverisë me afat maturimi prej 10 dhe 15 vjet si dhe faturat me pak maturim, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Sipas të dhënave zyrtare, deri në tremujorin e parë të vitit 2016, borxhi i përgjithshëm publik ka arritur 4.33 miliardë euro, ose 45% e BPV-së.

Nga ana tjetër, borxhi i jashtëm arriti në 70.1% të PBB-së, sipas të dhënave nga Banka Kombëtare në fund të muajit mars në krahasim me tremujorin e fundit të vitit 2015, është rritur për 353 milionë euro.

Nesër, përveç huamarrjes, qeveria duhet të shkarkohet për shkak të vlerës 5.4 milionë euro.

Për gjashtë vjet, apo nga viti 2010 e deri tani, borxhi publik është rritur 1.9 miliardë euro, dhe në bazë të këtij kriteri, Maqedonia është ende në grupin e vendeve më me borxhe, ndërsa sipas borxhit të jashtëm ekonomia e vendit është renditur tashmë shumë lartë.

Temat
LajmeRajon

Të afërta