Qyteti mahnitës i pikturuar me ngjyrën e kaltërt (Foto)

Në Marok, ndodhet një qytet i vogël, i quajtur Chefchaouen. Ky vend i pazakontë dhe i mrekullueshëm mund të quhet edhe si “ëndrra blu”, pasi pjesa antike e këtij qyteti është e mbushur me ndërtesa të pikturuara me të gjitha nuancat e blusë
.
Kjo ngjyrosje e veçantë është përhapur nga refugjatët hebre, të cilët besonin se sa shumë të shihnin blu aq më shpesh do mendonin rreth qiellit dhe Perëndisë.

461_1465808017-956148

543_1465808040-3148907

273_1465808012-1309886

368_1465808015-1274895

173_1465808010-2411979

Temat
Fun

Të afërta