Si do të dukej bota pa myslimanë?

Dikush pyeti në rrjete sociale se si do të dukej bota pa myslimanët, dhe përgjigja që e mori u bë shpejtë hit në mediat e huaja.

Me sulmet terroriste dhe të bëmat e ISIS-it – që çdo herë lidhen me Islamin, një rritje e Islamofobisë është duke u parë nëpër Evropë.

Sipas një studimi, shumë evropianë e shohin Islamin si një kërcënim për demokracinë perëndimore.

Kjo për shkak se evropianët dallojnë shumë nga njerëzit e Lindjes, si në mënyrë kulturore ashtu edhe atë shoqërore, transmeton Gazeta Express.

Por, a janë myslimanët me të vërtetë shumë më ndryshe sesa perëndimorët? Një përdorues në Tumblr publikoi një pyetje të thjeshtë me një fotografi:

“Imagjinojeni një botë pa myslimanët”.

12258-1cuvx9u_1465481712-8839496

Por ajo çfarë erdhi pas kësaj fotoje ishte një përgjigje me një listë gjërash të shpikura ose të zhvilluara së pari nga myslimanët dhe bota Islame:

Kafeja

Kamerat (kamera e parë optike, Ibn al-Haytham)

Fizika eksperimentale

Shahu

Sapuni

Parfumi

Ujitja

Motori me djegie të brendshme, pistonët, valvolat

Dryni me kombinim

Risitë arkitekturale (ndërtesa më të forta, dritaret, ndërtesat në formë kubi, kullat e rrumbullakëta, etj.)

Instrumentet kirurgjike

Anestezioni

Helikopteri

Stilografi

Sistemi i numrave

Algjebra/Trigonometria

Kriptologjia moderne

Qilimat

Gotat e kristalta

Çeqet

Institucioni arsimor, si Universiteti

Optikët

Shënimet muzikore

Furça e dhëmbëve

Spitalet

Larja

Pijet e lehta

Buzëkuqi dhe llajneri i syve

Operacionet plastike

Kaligrafia

Prodhimi i letrës dhe rrobave

Parashuta

Bota sigurisht do të dukej më ndryshe pa këto gjëra. /Gazeta Express/

Temat
Fun

Të afërta