Pesë gjëra që duhet të bëni për një shëndet të mirë mendor

Ndërgjegjësimi për shëndetin mendor nuk ka qënë kurrë më i lartë. Duket e çuditshme, derisa kur diçka në jetën tonë nuk shkon siç duhet na bën të ndjehemi të dëshpëruar, në ankth dhe të paftë për tu përballur me situatën.

Por shëndeti ynë mendor është diçka për të cilën ne duhet të kemi shumë kujdes. Ekzistojnë disa veprime ditore që na vijnë në ndihmë të shëndeti tonë. Disa nga këto veprime janë;

-Kurrë mos thoni se diçka është e mirë apo e keqe- përdorni një fjalë më specifike si për shembull “e dobishme”
-Kujtojini vetes se ndryshimi është i pashmangshëm
-Pranojeni që nuk mund të kontrolloni çdo gjë në jetën tuaj
-Mos toleroni sjelljet e paarsyeshme të të tjerëve
-Pranoni të gjitha emocionet – edhe të këqijat./Indeksonline/

Temat
Shëndet

Të afërta