Kjo pije jua zhduk përgjithmonë gurët në veshkë (Foto)

Gurët në veshkë janë ndër problemet më me dhimbje mjekësore me të cilat mund të ballafaqohesh. Dhimbja e shkaktuar nga këta gurë të vegjël mund të jetë tejet e madhe dhe e padurueshme.

Për parandalimin e gurëve në veshkë mund të pini lëng limoni, pasi që njihet si ndër metodat më të mira natyrale për parandalimin e tyre.

Doktorët dhe ekspertët mjekësorë kanë zbuluar se lëngu i limonit është terapi efektive parandaluese dhe këtë po e quajnë “terapia me limonadë.”

Si ndihmon acidi citrik kundër gurëve në veshkë?

Acidi citrik i thyen gurët e vegjël që kanë filluar të formohen, dhe sa më shumë acid citrik që keni në urinë, aq më të mbrojtur do të jeni kundër formimit të gurëve të rinj në veshkë.

Limonët thuhet se posedojnë më së shumti acid citrik. Dozat farmaceutike të acidit citrik, të përshkruara si citrat kaliumi, janë efektive në trajtimin e gurëve në veshkë. Sidoqoftë, trajtimi mund të jetë i kushtueshëm dhe kjo nuk është diçka që e preferoni.

Prandaj, ju mund ta përmirësoni shëndetin e veshkave vetëm duke pirë gjysmë gote nga kjo pije:

– Gjysmë gote lëng të pastër limoni në ditë do t’ju furnizojë me të njëjtën sasi të acidit citrik që e kanë edhe dozat farmaceutike.

Shtrydhni 60 mililitra lëng limoni dhe përzieni ato me 170 mililitra ujë dhe pini produktin e fituar dy herë në ditë. Një herë në mëngjes dhe njëherë në mbrëmje./GazetaExpress/

gure-ne-veshka-e1418311274307-c1200x600_1465394610-3795009

Temat
Shëndet

Të afërta