Gazetaria ndër profesionet më të rrezikshme në botë

Vdekja e një gazetari të rrjetit NPR dhe përkthyesit të tij konfirmoi sërish se gazetaria është ndër profesionet më të rrezikshme në botë.

Disa gazetarë vriten aksidentalisht në zona lufte, ose kur raportojnë për konfliktet e dhunshme; të tjerë bëhen objektiv i kriminelëve, fraksioneve politike apo terroristëve. Vitin e kaluar, mbi 70 gazetarë u vranë në mbarë botën.
Muzeumi i gazetarisë në Uashington, i quajtur “Newseum”, përkujtoi 20 persona nga 11 vende që u vranë gjatë vitit 2015 duke bërë punën si gazetarë.

“2015-ta ishte një vit veçanërisht tragjik për gazetarët. Ne veçuam 20 prej tyre, një numër më i madh se zakonisht, për të përfaqësuar të gjithë ata që u vranë”, thotë Jeffrey Herbst me Institutin e Muzeut të Gazetarisë.

Emrat e 20 viktimave u shtuan tek Memoriali i Gazetarëve, një strukturë xhami dy kate e lartë, që mbart emrat e rreth 2300 anëtarëve të rrjeteve mediatike të vrarë në detyrë që në vitin 1837.

Temat
LajmePërgjithshme

Të afërta