Disa fraza që fëmija asnjëherë nuk duhet t’i dëgjojë nga ju (Foto)

Gjatë edukimit të fëmijëve, shpeshherë shumë prindër harrojnë se sa të rëndësishme janë fjalët që jua thonë atyre.
Këto fjalë mund të jenë të aprovimit, por gjithashtu mund të jenë edhe fjalë negative të cilat jua themi fëmijëve kur jemi të zemëruar.

Këto fjalët e fundit e dëmtojnë fëmijën, dhe nuk sjellin ndonjë përfitim.

Prandaj, shumë ekspertë tregojnë dhe sugjerojnë që t’i thoni të “njëjtat” gjëra, por në mënyra më pozitive.

Më poshtë i keni disa shembuj.

– Në vend të “Sepse unë po them kështu”, thoni “E di se dëshiron të luash më shumë, por duhet që patjetër të shkojmë ta vizitojmë gjyshin.”

– Në vend të “BOLL QAVE MË”, thoni “E di se ndjehesh keq. Nëse do të isha në vendin tënd, edhe unë do të qaja.”

– Në vend të “Nëse nuk hanë bukë, do të bëhesh i dobët dhe i vogël”, thoni “Nëse e hani ushqimin, do të bëhesh i mençur dhe i fortë si babi.”/GazetaExpress/

mom-daughter_1465395888-2497725

Temat
Shëndet

Të afërta