Kuptojeni sëmundjen nga dhimbja e kokës

Kokëdhimbjet janë shumë të zakonshme. Sidoqoftë nganjëherë ato mund të jenë paralajmërim se diçka mund të jetë më serioze.

Më poshtë keni diçka që duhet mbajtur mend kur herën tjetër do të iu dhemb koka, se nga shkaktohet ajo.

Kokëdhimbjet më të zakonshme janë ato që i shkakton tensioni, sinusi ose edhe migrena.

headache-type-1024x512

Njerëzit që janë këto probleme fillimisht përballen me dhimbje të lehta, më pas ajo vjen duke u rënduar.

Ajo mund të jetë njoftim i një sulmi, aneurizëm, tumor apo gjakderdhje në tru.Kjo nënkupton se arteritet dhe venat tuaja nuk janë duke funksionuar si duhet.

Pra, kur ato shpeshtohen bëhen të padurueshme, apo vijnë papritur, p.sh. brenda 60 sekondave kjo është shenjë se jeni pran gjakderdhjes në tru.

Në fotografinë e mëposhtme janë të ilustruara llojet e kokëdhimbjes dhe nga çka shkaktohen.

Temat
Shëndet

Të afërta