Messi në gjyq për shmangie të taksave(Video)

Ylli i Barcelonës Lionel Messi ka mohuar që ka njohuri të çështjeve tatimore që çuan në akuzat e mashtrimit kundër tij, duke thënë të enjten se ai nënshkroi dokumentet pa lexuar ato, sepse ai kishte besim në të atin dhe këshilltarët përgjegjëse për menaxhimin e financave të tij.

Dëshmitarët e thirrur për të dëshmuar në ditën e dytë të gjyqit të tij ka thënë se Messi kishte pak njohuri të strukturave të korporatave të cilat, autoritetet thonë se janë krijuar për të ulur barrën e taksave të lojtarit në Spanjë. Ata thanë se edhe pse ai nënshkroi dokumentet, ishte babai i tij i cili ishte në të vërtetë përgjegjës për bizneset e lojtarit jashtë fushës.

“Në fakt, unë shqetësohem vetëm për futbollin, për mënyrën sesi do të luaj”, tha Messi përpara gjykatësve. E teksa foli për më pak se 15 minuta, ai tha se kurrë nuk kishte dyshuar të kishte bërë ndonjë shkelje, kur i ati i ofronte atij dokumente apo kontrata për t’i nënshkruar. Jorge Messi mohoi gjithashtu të ketë shkelur ligjin.

Messi dhe babai i tij, Jorge Horacio Messi, kanë qenë të ngarkuar me tre akuza për mashtrim tatimor. Ata mund të dënohen me gati dy vjet burg, nëse shpallet fajtor për mashtrim Spanjës autoritetin tatimor prej € 4.1 milionë euro nga 2007-2009.

Temat
BotëSport

Të afërta