Jahjaga: Nuk e di si është ndjenja e plotë e të pasurit fëmijë

Fëmijët në Prishtinë sot patën mundësi t’i bëjnë pyetje ish-presidentes së Kosovës, Atifete Jahjaga.

Nga ajo u kërkua të flas për të drejtat e fëmijëve, përgjegjësinë e institucioneve ndaj tyre, si dhe përgjegjësinë e prindërve dhe edukatorëve. Ishin fëmijët ata që kërkuan nga Jahjaga që t’u tregojë se si duhen trajtuar fëmijët dhe çfarë duhet të bëjnë vetë ata që t’iu dalin zot të drejtave të tyre, të garantuara me ligj.

Ish presidentja e shtetit, këshilloi ata që çdo herë të ngrisin zërin për atë që u takon, dhe jo vetëm në ditën e 1 Qershorit. Ndërkohë, u premtoi atyre se do të jetë mikja e tyre më e mirë, duke i përkrahur dhe promovuar ata brenda dhe jashtë Kosovës.

Për të shënuar 1 Qershorin, ditë kjo që në Kosovë dhe në shumicën e vendeve të botës festohet për fëmijët, Atifete Jahjaga që deri dy muaj më parë drejtonte shtetin e Kosovës, qëndroi në Degën Përkujtimore të Bibliotekës “Hivzi Sulejmani”, bashkë me shumë fëmijë, më të cilët diskutuan për të drejtat dhe liritë tyre.

Anisa Gashi, një nxënëse e cila përmes një interpretimi mbresëlënës të një poezie kushtuar të drejtave të fëmijëve, kishte përmbledhur çdo fushë të jetës në të cilën fëmijët kanë të drejtë të gëzojnë jetesën e tyre.

Në poezinë e saj flitej për të drejtën e dashurisë, të ushqyerit, shkollimit, socializimit me të gjithë, pa dallim feje a ngjyre, për të drejtën e vendimmarrjes dhe shumë elemente të tjera, për të cilat fëmijët e ndjenjë nevojën të jenë të përfshirë.

Duke u premtuar se çdoherë do të lobojë për të drejtat e tyre dhe se dëshiron t’i takojë shpesh që të bisedojnë për fuqizimin e zbatimit te të drejtave të tyre, Jahjaga u tha fëmijëve se duhet çdo ditë të flasin dhe jo vetëm në ditën e 1 Qershorit.

Ajo u gjend para pyetjeve të ndryshme nga fëmijët të cilët qenë mjaft kureshtarë për shumë fusha.

Ish-presidentja foli edhe në cilësinë e një nëne.

“Nuk e di si është ndjenja e plotë e të pasurit fëmijë. Mirëpo unë mendoj, sepse edhe unë jam fëmijë i një prindi, që nuk ka peshë në botë që mund të balancojë dashurinë e prindit për fëmijë, por njëjtë edhe të fëmijës për prindin, pa marrë parasysh nivelin e të arriturave, apo të mos-arriturave”, tha ajo.

Jahjaga tha se fëmijët çdo herë kanë qenë në fokus të saj, përgjatë kohës sa shërbente si presidente e vendit.

Jahjaga përsëriti se përmes avancimit të gruas, investimit në grua, arrihet avancimi i një shoqërie.

Ky organizim u bë nga organizata joqeveritare “ETEA” dhe “Rri Drejt”, në bashkëpunim me Bibliotekën “Hivzi Sulejmani”. /Telegrafi/

Temat
LajmeVend

Të afërta