Miratohet rezoluta e “Evropianëve të Rinj”, plot kërkesa për Presidentin, Kryeparlamentarin dhe Kryeministrin

Sot në Prishtinë ka filluar punimet Konventa “Evropianët e rinj”, e cila po mbahet për herë të parë në Republikën e Kosovës. Konventa do të zgjas tre ditë dhe do të mbledhë 1800 të rinj të cilët do të nënshkruhen në tri Rezolutat lidhur me kërkesat dhe nevojat e të rinjve drejtuar Presidentit, Kuvendit dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Sipas një njoftimi, gjatë hapjes së punimeve të kësaj Konvente, Presidenti i Rinisë Evropiane të Kosovës, Avdullah Hasani, ka kërkuar që spektri politik të ndryshoj qasjen dhe sjelljen e tyre ndaj të rinjve duke kërkuar kështu që të mos i shikojnë të rinjtë vetëm si imazh i bukur.

“Kjo Konventë duhet të ishte një kambanë për të gjithë. Të rinjtë në Kosovë nuk po arrijnë assesi të gjejnë vetën. Zgjidhja më e drejtë do të ishte një kombinim mes eksperiencës se gjeneratës më të vjetër dhe vullnetit të rinjve”, u shpreh Hasani deri sa kërkoi nga senatorët e rinj ta votojnë këtë rezolutë.

Ndërsa, Sekretarja për Komunikim Ndërkombëtarë, Jeta Statofci, gjatë leximit të rezolutës e cila u miratua nga të pranishmit ka kërkuar që në Kosovë të jetësohet ideja e lirisë dhe barazisë në vend.

Ndryshe kjo rezolutë është thirrje për Presidentin Hashim Thaçi, Kryetarin e Kuvendit, Kadri Veseli, dhe Kryeministrin Isa Mustafa që të krijojnë hapësira për të rinjtë dhe të ndihmojnë procesin e ndërkombëtarizimit të të rinjve.

Në këtë ceremoni morën pjesë shumë deputetë dhe drejtues qeveritarë, ndërsa takime me qindra të rinj pjesëmarrës do të ketë për tri ditë.

Temat
LajmeVend

Të afërta