Thaçi, homologut francez: ‘Merci, Monsieur le Président’

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi, e ka falënderuar presidentin francez Francois Hollande, për çmimin që ia ndau sot shkrimtarit shqiptar Ismail Kadare, “Komandant i Legjionit të Nderit”.

Thaçi e konsideron shkrimtarin Kadare si promovues të kulturës, traditës dhe vlerave të popullit shqiptar.

“Një pjesë e botës i njohin shqiptarët përmes rrëfimeve gjeniale të Kadaresë”, ka shkruar Thaçi në facebook.

Ai e ka falënderuar homologun francez në gjuhën frënge: “Merci, Monsieur le Président”.

Postimi i presidentit:

Me krijimtarinë e tij, Ismail Kadare, si pakkush, promovoi kulturën, traditën dhe vlerat e popullit shqiptar, duke u shndërruar në prijës të orientimit properëndimor. Një pjesë e botës i njohin shqiptarët përmes rrëfimeve gjeniale të Kadaresë. Prandaj, ndarja e urdhrit “Komandant i Legjionit të Nderit” nga presidenti francez, François Hollande, është një mirënjohje, jo vetëm për të si krijues, por edhe për mbarë popullin shqiptar.

Merci, Monsieur le Président. HTH

Temat
LajmeVend

Të afërta