40 vjeçari tregon çfarë i shkaktoi kancerin në sy

Një mashkull 40 vjeçar fillimisht kishte menduar se kishte pezmatim në sy, mirëpo jo shumë më vonë e kishte kuptuar se kishte kancer në sy.

Studime të shumta kanë dëshmuar se culetarët i dëmtojnë sytë tanë. Drita që vjen nga ekrani i celularit e dëmton retinën dhe kësisoj ndikon në pamjen tonë, transmeton Telegrafi.

Rreziku është më i madh nëse i përdorni celularët e mençur rregullisht, qoftë edhe nëse ndriçimin e ekranit e keni në nivelin më të ulët.

Drita shkon direkt në sytë tanë, dhe sytë bëhen të thatë, prandaj kjo i jep mundësi të zhvillohet kanceri, por edhe të shkaktohet verbëria.

Kur ky mashkull kishte shkuar te doktori dhe i kishte treguar se e përdor celularin çdo natë para se të flejë, doktori i kishte thënë se kjo shprehi mund të jetë shkaktari për kancerin në sy.

Mjekësia moderne ende nuk ka mundur të gjejë shërim për këtë lloj të problemit shëndetësor, prandaj duhet që të gjithë t’i kushtojnë më shumë rëndësi shëndetit të syve dhe të shmangin përdorimin e celularëve para gjumit.

Temat
Shëndet

Të afërta