Arsyet e çuditshme pse njerëzit përdorin pilula anti-depresion

Gjatë 20 viteve të fundit është rritur në mënyrë alarmante përdorimi i pilulave anti-depresion.

Shumë ekspertë besojnë se përdorimi i tyre është shumë më i lartë se sa shifrat e njerëzve që vuajnë nga depresioni ose që kanë probleme mendore.

Por sipas ekspertëve kanadez të cilët i kanë shikuar për nëntë vite recetat e personave që blejnë pilula anti-depresion, një numër shumë i madh i njerëzve janë duke marr medikamente për arsye komplet tjera se për çfarë janë të destinuara të përdoren ato.

Vetëm 55 përqind të recetave për pilulave anti-depresion janë të shkruara për të lehtësuar simptomat e depresionit, ndërsa përqindja tjetër është e shkruar për arsye të tjera që nuk kanë të bëjnë me depresionin.

Më poshtë mund t’i lexoni disa nga arsyet e çuditshme pse njerëzit përdorin pilulat anti-depresion.

Ankthi
Rreth 18.5 përqind e pilulave kundër depresionit shkruhen për të qetësuar ankthin.

Insomnia
10 përqind e recetave janë të adresuara kundër insomnisë. Njerëzit që kanë insomnië ose probleme me gjumin janë më të prirur që të kenë simptoma të ngjashme me personat që vuajnë nga depresioni.

Kjo është arsye pse ata shpeshherë ndajnë të njëjtën trajtim.

Dhimbja
Shumë përdorues të këtyre pilulave i konsumojnë ata për të lehtësuar dhimbjet të ndryshme që kanë

Sulme paniku
Disa persona përdorin këto pilula për të ndihmuar në çrregullimet që kanë siç janë sulmet e panikut, socialfobia që shpeshherë shoqërohen me shpeshtim të rrahjeve të zemrës, dhimbje në gjoks dhe vështirësi në frymëmarrje.

Migrena
Njerëzit që vuajnë nga migrena shpeshherë janë përdorues të mëdhenj të këtyre pilulave.

Temat
Shëndet

Të afërta