Ramadani: Artikulli i New York Times për terrozimin në Kosovë, është real

Burim Ramadani, njohës i çështjeve të sigurisë, ka deklaruar në Info Magazine të Klan Kosovës se artikulli i prestigjiozes New York Times për mundësinë e zhvillimit të terrorizmit në Kosovë, është një artikull real dhe aspak tendencioz.

“Artikulli i publikuar në Neë York Times e ka ngritur një reagim histerik në Kosovë duke e cilësuar si dezinformim ose tendencë, por artikullin në Neë York Times e kemi shkruar ne vetë, ne jemi protagonistë të tij, artikulli është real”, ka thënë Ramadani.

Ai thotë se përkundër faktit që kosovarët dhe shqiptarët në përgjithësi vazhdojnë të jenë pro-amerikan, nuk përjashtohet mundësia e radikalizmit në Kosovë.

“Ne jemi më pro-amerikanët, por kjo nuk e përjashton të jemi një tokë e pëlleshme për ISIS ose për radikalizma të tjerë. Nuk mund të përjashtohet se rryma të ndryshme radikale kanë shpërlarë trurin të pjesëtarëve të shoqërisë tonë”.

Ramadani ka thënë se në këto luftime në Siri dhe Irak janë bashkuar rreth 300 qytetarë të Kosovës dhe 60 kosovar kanë vdekur në këto luftime

Temat
LajmeVend

Të afërta