Nga FSK-ja kanë dhënë dorëheqje 400 pjesëtarë (Dokument)

Për gjashtë vite rreth 400 pjesëtarë të Forcës së Sigurisë së Kosovës janë dorëhequr nga FSK-ja. Nga ky numër 29 prej tyre janë femra dhe 371 janë meshkuj.

Në pyetësorin e siguruar nga Gazeta Fjala, Njësia për të Drejtat e Njeriut, ka përdorë një pyetësorë të veçantë duke bërë një analizë për të hetuar shkaktarët e dorëheqjes së femrave nga FSK, nga viti 2009-2015.

Të dhënat janë të mbështetura në dosjet e femrave pjesëtare të FSK-së të cilat me rastin e dorëheqjes kanë plotësuar formularin me arsyetimin e dorëheqjes. Për këtë periudhë numri i femrave që kanë dhënë dorëheqje është 29 femra.

Arsyet e dorëheqjeve të këtyre pjesëtarëve po dalin të jenë për shkak të kushteve të punës, arsye personale, ndërrimi i statusit që nënkupton martesën.

dd1

dd1

Temat
LajmeVend

Të afërta