“Youtube”, po vjen me një risi

YouTube së shpejti do të ketë një përvojë shumë më të mirë të realitetit virtual. Google është duke bërë një aplikacion të pavarur YouTube për Daydream, platforma e realitetit virtual e sapo-shpallur e bazuar në Android.

Clay Bavor, kreu i VR Google, njoftoi për aplikacionin e ardhshëm gjatë një seance konferencën e zhvilluesve të kompanisë të enjten.

Aplikacioni do të “sigurojë një mënyrë më të lehtë, më të të thellë për të gjetur dhe përjetuar përmbajtje të realitetit virtual në YouTube,” thotë Google. Aplikacioni nuk do të jetë në dispozicion deri sa Daydream të lançohet në fund të këtij viti (Daydream pritet në vjeshtë, edhe pse Google nuk ka thënë nëse do t’a lançojë me aplikacionin e ri YouTube), por Bavor ka ofruar një vështrim të hershëm në aplikacionin e ri, i cili ishte më shumë i “thellë” se tiparet ekzistuese të realitetit virtual nga YouTube.

Ndërsa YouTube tashmë ka mbështetje të kufizuar për videot VR, aplikacioni i ri YouTube VR do të ofrojë një ndërfaqe për kërkimin dhe shfletimin. Aplikacioni gjithashtu ka shumë nga karakteristikat e njëjta të versionit aktual që YouTube, duke përfshirë kërkimin me zë dhe playlists./TechSot.Al

Temat
Teknologji

Të afërta