Papa: Nëse një myslimane dëshiron ta vendos shaminë le ta bëj

Papa Françesko në një intervistë për mediat franceze ka thënë se shteti duhet të jetë laik, si dhe ato që lidhen me një fe të përfundojë keq.

“Unë besoj se sekularizmi është shoqëruar me ligje të forta që garantojnë lirinë fetare të sigurojë një kornizë për të ecur përpara”, ka thënë Papa.

Në lidhje me rritjen dhe përhapjen e Islamit në Evropë, Papa ka thënë se secili ka të drejtë për të praktikuar fenë që ai ose ajo zgjedh, transmeton Indeksonline.

“Ne jemi të gjithë të barabartë, si bij të Perëndisë apo dinjitetit tonë personal. Por të gjithë duhet të kenë lirinë për të praktikuar fenë e tyre. Nëse një myslimane dëshiron ta vendos shaminë le ta bëjë, ajo duhet të lejohet ta bëjnë atë. E njëjta gjë vlen edhe në qoftë se dëshiron që dikush që të bëjë një pagëzim katolik. Ne duhet të kemi mundësi për të rrëfyer besimin e tij jo në margjinat e kulturës, por në të”, tha Papa.

Përveç kësaj, ai kritikoi Francën, për shprehjen e shqetësimit në lidhje me identifikimin e Islamit dhe ekstremizmit që ata po shprehin pas sulmeve terroriste. /Indeksonline/

Temat
BotëLajme

Të afërta