Rusi: Shënohet përvjetori i fitores së Luftës së Dytë Botërore

Rusia sot e shënon 71 vjetorin e fitores kundër Gjermanisë naziste në Luftën e Dytë Botërore.

Pjesa kryesore e manifestimit do të jetë parada ushtarake në Moskë, ku do të marrin pjesë më se 10 mijë vetë dhe afro 150 mijë makina e pajisje të tjera ushtarake.

Do të ketë edhe fluturime të aeroplanëve, raporton Rel.

Gjermania e Hitlerit e okupoi Bashkimin Sovjetik në qershor të vitit 1941. Gjatë katër viteve të luftës, vlerësohet se u vranë afro 20 milionë njerëz në ish-Bashkimin Sovjetik.

Temat
BotëLajme

Të afërta