Në këtë video, pak njerëz e dalluan detajin më të rëndësishëmNë këtë video, pak njerëz e dalluan detajin më të rëndësishëm

Psikologu Daniel Simons ka krijuar një test për të parë se sa të vëmendshëm janë njerëzit ndaj detajeve.

Videoja nis me një pyetje, të numëroni se sa herë vajzat me bluzë të bardhë, e pasojën topin mes tyre.

Pjesa më e madhe e njerëzve që e kanë parë këtë video, janë hutuar nga iluzioni klasik i njerëzve të cilët hedhin topin dhe nuk e vënë re gorillën e cila kalon përmes tyre, përcjell Shekulli.
Por nuk është vetëm gorilla e cila hyn e “paftuar” mes vajzave që luajnë detaji që i ka shpëtuar gjysmës së tyre: Është zhdukja e njërës prej lojtareve, dhe perdja ndryshon ngjyrë.

Temat
Fun

Të afërta