Njihuni me Jia Jia, robotin e kinezëve

Kinezët kanë krijuar robotin me pamjen më reale prej femre, dhe shpikësi i tij thotë se ky robot është roboti më real që është krijuar ndonjëherë.

E emëruar “perëndesha robot”, Jia Jia duket shumë e njëjtë me një femër të vërtetë prej mishi.

Ajo ka fytyrën me ngjyrë identike të njeriut dhe aktualisht është duke u mësuar që të fitojë aftësi të reja, transmeton Gazeta Express.

Ky humanoid është i pajisur me sy që lëvizin në mënyrë natyrale, të folur me lëvizje të buzëve dhe u referohet krijuesve të saj si “zota”.

Këtë robot e krijoi Chen Xiaoping dhe kolegët e tij në Universitetin e Shkencës dhe Teknologjisë së Kinës, të cilët e bënë publik krijimin e tyre në Hefei, kryeqytetin e Provincës Anhui në Kinë.

Gjatë prezantimit të robotit, Xiaoping e përshëndeti perëndeshën e tij robot, e cila ia kthehu menjëherë, “Po imzot, çfarë mund të bëjë për ju?”.

33371f8700000578-3542621-dubbed-a-robot-goddess-jia-jia-has-the-long-flowing-locks-and-ro-m-1-1460757736909_1460825268-8529736 screenshot-3_1460825344-3946935

Temat
Fun

Të afërta