​Ky qytet në Indi ka gjetur zgjidhjen për trafikun e rënduar

Një qytet në Indi duket se e ka gjetur zgjidhjen për trafikun e rënduar.
Gurgaon në vitin 2001 kishte 173 mijë banorë, ndërsa sot ka rreth 1 milion.

Rritja e shpejtë e popullsisë në këtë zonë e ka bërë shumë të vështirë qarkullimin, saqë qeveria ka kërkuar një zgjidhje të menjëhershme.

Zyrtarët e qeverisë federale kanë hedhur idenë e një linje transporti mjetesh pa shoferë, të cilat nuk ecin në rrugë.

Një sistem i ngjashëm me teleferikët pritet të ndërtohet sapo qeveria të hapë ofertat për projektin.

Nëse gjithçka shkon sipas planit, linja do të ndërtohet brenda një viti.

Ajo përfshin 16 stacione të ndërtuara në një distancë ajrore prej 8 miljesh mes Nju-Delhit dhe qytetit Gurgaon, raporton “Times of India”.

 

indi1_1460483042-8394777

indi2_1460483045-8670412

indi3_1460483047-3950480

indi4_1460483051-8874985

Temat
Fun

Të afërta