Erëza që kuron rrënien e flokëve

E njohur ndryshe edhe si Rosa maris ose trëndafil deti sipas grekëve dhe romakëve, kjo barishte mjekësore është përdorur si ilaç prej shekujsh. Në kulturën tonë, kjo erëz njihet...

E njohur ndryshe edhe si Rosa maris ose trëndafil deti sipas grekëve dhe romakëve, kjo barishte mjekësore është përdorur si ilaç prej shekujsh. Në kulturën tonë, kjo erëz njihet si rozmarina.

Rozmarina është fantastike për të rregulluar presionin e lartë të gjakut dhe për të riparuar problemet e tretjes. Ky ilaç përdoret edhe për një sërë sëmundjesh të tjera dhe është përdorur veçanërisht në verëra nga mbretëresha hungareze Isabella në shekullin e 14-të.

Mbretëresha ishte 72 vjeç dhe kishte probleme me përdhesin. Kur filloi të përdorë rozmarinën si ilaç, ajo zbuloi rezultatet e menjëhershme të bimës dhe lëkura e saj u bë aq e re, sa madje princi i Polonisë donte të martohej me të.

Sipas kërkimeve, rozmarina e magjishme është një antioksidant magjik, plot me flavonoide të cilat përmirësojnë qarkullimin e gjakut, rregullojnë punën e tiroides dhe lehtësojnë dhimbjet e kokës. Rozmarina ka qenë veçanërisht e përdorshme në kozmetikë, për të inkurajuar rritjen e flokëve.

Temat
Shëndet

Të afërta