Mrekullia që i ndodhi prinderve me lindjen e binjakeve me te vegjel ne Britani , ja historia e plote

Binjakët Ava dhe Isla janë foshnjat qe erdhen si nje mrekulli në shtëpi gjate fundit qe kaluam Binjakët e vegjël të cilët peshonin sa një pako sheqeri, janë kthyer...

Binjakët Ava dhe Isla janë foshnjat qe erdhen si nje mrekulli në shtëpi gjate fundit qe kaluam

Binjakët e vegjël të cilët peshonin sa një pako sheqeri, janë kthyer në shtëpi pas nje sherimi te mrekullueshem.

Ava dhe Isla Bowen ishin binjakët më të vegjël të lindur në Britani këtë vit.

Ata peshonin shume pak dhe duhej të vendoseshin në inkubatorë pasi ishin shumë të vegjel për të marrë frymë vete.

Në lindje Ava peshonte 788 gram dhe Isla vetëm 500 gram – pesha e kombinuar e pak më shumë se një qese me sheqer 1kg.

Prindërit,Rochelle Bowen dhe Patrick Ward kanë kaluar 3 muaj ne spital që nga lindja e vajzave të tyre. Por për lehtësimin e prindërve të tyre, Ava dhe Isla tani janë jashtë spitalit dhe u kthyen në shtëpi në funvit.

“Ka qenë një luftë e gjatë për të dyja vajzat,” tha mami Rochelle, 31 vjeç, nga St Andrews, Bristol.

“Ndonjëherë mendonim se Isla nuk do tja dilte- por ajo ja hodhi dhe unë ende nuk mund të besoj.Ajo eshte nje mrekulli”

“Rritja e Isles ishte një javë prapa – e cila është serioze që herët në shtatzëni”, tha ajo.

Rochelle tha se mjekët i thanë asaj se foshnjat duhej të merrnin të paktën 28 javë për të mbijetuar – dhe se ajo ishte dërguar për të takuar një specialist në Londër për të diskutuar .

“Me kalimin e kohës Isla ishte tre ose katër javë prapa në zhvillim”, tha Rochelle.

“Problemi ishte se nëse ajo do te kishte vdekur në mitër atëherë motra e saj mund të pesonte nje dëmtim të trurit, sepse ata ndajnë të njëjtën rrjedhje të gjakut”.

Në 26 javë dhe tri ditë, u mor vendimi për të kryer një cezarian të jashtëzakonshëm. Ava dhe Isla u dorëzuan rreth orës 11 të mëngjesit më 7 korrik në spitalin Southmead – dhe u futën drejt në Njësinë e Kujdesit Intensiv Neonatal (NICU).

Rochelle tha: “Isha i ngazëllyer kur i shihja, sepse ata ishin kaq të vogla por dukeshin të formuara në mënyrë të përsosur.

“Unë në të vërtetë mendova se Isla do të ishte më e vogël se ajo. Unë isha duke pritur që ajo të jetë rreth 14oz, por ajo ka lindur në 17oz.

Ky nuk ishte fundi i betejës për binjakët – veçanërisht Islen, e cila vazhdoi të vuante nga një seri problemesh shëndetësore.

“Isla duhej të ishte në një inkubatorë për të marrë frymë për më shumë se shtatë javë e gjysmë, sepse ajo nuk ishte e madhe apo e fortë sa të merrte frymë vete”, tha Rochelle.

Por ndërsa problemet shëndetësore vazhdonin të vinin, foshnja Isla dhe ekipi i përkushtuar i stafit të NICU vazhdonin të luftonin përmes tyre..

Temat
Shëndet

Të afërta