Alarmi për Qeverinë aktuale, po ndizet!

Shkruan: Fadil Maloku, sociolog

Shkruan: Fadil Maloku, sociolog

Petritsch: “Kosova është thellësisht e ndarë. Është një shtet i dobët pranë kolapsit – krahasuar me Serbinë që është zhvilluar fuqishëm ekonomikisht, por edhe në fusha të tjera”.

1. Kosovën si shtet me demokraci te brishte po e presin standardet dhe kriteret edhe më të ashpra te BE-se.

2. Këto kritere shtese, po bëhen problematike edhe nga shkaku se: çështjet e ngritura (demarkacioni, e sidomos asociacioni) po insistohet të ndërtohen në kushte dhe rrethana tejet te pafavorshme rajonale, kontinentale e globale.

3. Zgjidhja e vetme, është konsensusi kombëtar…qeveri, opozitë, shoqëri civile, akademi, intelektual, medie etj. Ndryshe, hapen te gjitha opsionet: ndarja, bashkimi, etj…

Temat
Opinione

Të afërta