Gjendet një thesar nga koha e Mesjetës

Arkeologët francezë kanë zbuluar një thesar nga koha e Mesjetës në Francën qendrore. Thesari kishte qëndruar për tetë shekuj i paprekur. Me këtë rast janë zbuluar mbi 2.000 monedha...

Arkeologët francezë kanë zbuluar një thesar nga koha e Mesjetës në Francën qendrore.

Thesari kishte qëndruar për tetë shekuj i paprekur.
Me këtë rast janë zbuluar mbi 2.000 monedha të asaj kohe dhe gjësende prej arit.
Zbulimi është bërë në shtator, por ekipi i arkeologëve nga Universiteti në Lion vetëm tash ka bërë të ditur zbulimin e tij të rrallë.

Temat
BotëLajme

Të afërta