Nëse jeni duke ngrënë gjatë kësaj kohe të ditë, Rrezikoheni nga këto Sëmundje

Fakti që ne mund të injorojmë orën tonë biologjike është e rëndësishme për mbijetesë; psh. mund të flemë gjatë ditës kur jemi shumë të lodhur. Por duke e bërë...

Fakti që ne mund të injorojmë orën tonë biologjike është e rëndësishme për mbijetesë; psh. mund të flemë gjatë ditës kur jemi shumë të lodhur.

Por duke e bërë këtë shpesh do të dëmtojmë shëndetit, sidomos kur hamë në kohën kur duhet të flemë. “Nivelet e larta të yndyrës në gjak janë të lidhura me sëmundjet e zemrës dhe me diabetin.

Këto sëmundje shoqërohen me një mënyrë jetese ku njerëzit injorojnë sinjalet e orës biologjike dhe hanë në mbrëmje dhe natën.

Në Angli, sëmundja e zemrës mbetet vrasësi më i madh i vendit.

Mënyra më e mirë për të zvogëluar rrezikun e diabetit të Tipit 2 është duke mbajtur një peshë të shëndetshme përmes dietës së ekuilibruar dhe stërvitjes së rregullt”.

Studimi i ri publikohet sot në revistën online Physiology Experimental.

Temat
Shëndet

Të afërta