Ky grup i gjakut rrezikohet më tepër nga sulmi në zemër dhe në tru

Nëse hani ushqime që nuk ju përshtaten sipas grupit të gjakut, me gjasë do të keni më shumë probleme shëndetësore Studimet ku ishin përfshirë rreth 1,3 milion njerëz kanë...

Nëse hani ushqime që nuk ju përshtaten sipas grupit të gjakut, me gjasë do të keni më shumë probleme shëndetësore

Studimet ku ishin përfshirë rreth 1,3 milion njerëz kanë treguar se si rreziku për probleme kardiovaskulare te grupet e gjakut A, B ose AB, për 9 për qind janë më të larta se te ata me grupin e gjakut 0.

Mendohet se personat e rrezikuar kanë sasi më të madhe me proteina, që nxitin krijimin e trombociteve, që është një nga shkaktarët dhe faktorët kryesorë që shkakton sulmin në zemër dhe atë në tru. Rreziku nga tromboza më shumë rritet pas moshës 45 vjeçe.

Temat
Shëndet

Të afërta