Merkel kërkon reduktim të ndihmës financiare ndaj Turqisë

Kancelarja gjermane, Angela Merkel ka bërë thirrje sot për të zvogëluar ndihmën financiare të BE-së ndaj Turqisë. Kancelarja gjermane i ka bërë thirrje Turqisë për t’u përgatitur për anëtarësimin...

Kancelarja gjermane, Angela Merkel ka bërë thirrje sot për të zvogëluar ndihmën financiare të BE-së ndaj Turqisë.

Kancelarja gjermane i ka bërë thirrje Turqisë për t’u përgatitur për anëtarësimin e mundshëm në Bashkim, por për këtë e she problematike demokracinë dhe sundimin e ligjit nga Ankaraja.

Kur arriti në Samitin e BE-së, Merkel tha se e konsideronte zhvillimin e demokracisë në Turqi “shumë negativ, jo vetëm për shkak të faktit se shumë gjermanë u arrestuan”.

Temat
BotëLajme

Të afërta