Këto janë 23 gjërat që britanikët i bëjnë më mirë se sa amerikanët

Këto janë disa nga gjërat që i dallon amerikanët nga britanikët. Më poshtë mund të njoftoheni me disa nga karakteristikat dalluese ndërmjet britanikëve dhe amerikanëve, raporton “The Independent”, transmeton...

Këto janë disa nga gjërat që i dallon amerikanët nga britanikët.

Më poshtë mund të njoftoheni me disa nga karakteristikat dalluese ndërmjet britanikëve dhe amerikanëve, raporton “The Independent”, transmeton Periskopi.

Britanikët e quajnë hamburgerin një burger viçi, sepse është bërë qartë nga viçi.

Ata e quajnë tamam futboll, sepse ajo luhet qartë me këmbë.

Ata përdorin sistemin SI (për matjet) sepse kështu vepron edhe pjesa tjetër e botës.

Prizat mund të ndizen më lehtë, janë më efikase për energji dhe më të sigurta.

Ata shikojnë ditën e parë, si në dd/mm/yy në vend të mm/dd/yy, sepse për rreth 30 ditë radhazi, muaji është i njëjtë si dje.

Ata kanë mëngjes të plotë në anglisht, ndërsa ne kemi sheqer të plotë dhe drithëra.

Ata kanë kontroll të pjesës, duke rezultuar në jetëgjatësi më të lartë, ndërsa ne jemi supriza e gjithçkaje (pse pse jo?), duke rezultuar në trashje (kjo është arsyeja pse jo).

Ata kanë çaj të bukur pasdite me krem ​​karamel, ndërsa ne e mbytim veten me Starbucksa për të ruajtur funksionalitetin.

Sportet e tyre vendase – futboll, rugby, kriket – janë adoptuar ndërkombëtarisht, ndërsa sportet tona qëndrojnë kryesisht në Amerikë.

Ata kanë 20 + ditë pushimesh të paguara me ligj, pa përfshirë pushimet bankare, lejen e lindjes, pushimin mjekësor, etj, ndërsa ne kemi 10.

Ata kanë kujdes shëndetësor falas, të vlerësuar si më të mirat në botë, ndërsa ne mbetemi vendi i vetëm i zhvilluar nga 33 që nuk e kanë.

Ata kanë Charles Darëinin në shënimin e tyre në kartmonedhën 10 pundëshe, ndërsa 42 për qind e amerikanëve ende besojnë në kreacionizëm (teori që kundërshton evolucionin e Darëinit).

Ata prodhuan Harry Potter, Lord of the Rings, The Hobbit, Kronikat e Narnia, Sherlock Holmes ndërsa ne prodhuam Tëilight.

Ata prodhuan Adele, David Boëie, Elton John, Mick Jagger, Coldplay, Radiohead, Muse, Mbretëresha, Pink Floyd, Led Zeppelin, The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Smiths, The Libertines, The Who? (The British), The Faces, The Waterboys, The Buzzcocks, The Sex Pistols, The Clash, The Zombies, The Slits, The Stone Roses, The cure, The Darkness, përderisa ne nuk prodhuam asgjë.

Kafsha e tyre kombëtare ka një kokë të plotë në formë të luanit ndërsa i yni është tullac.

Ata e dinë se si të rreshtohen shpejt dhe sipas rregullit, ndërsa ne dëshirojmë të kryjmë punë furishëm.

Ata e dinë se si të kërkojnë falje për gjithçka.

Ata e dinë se si duhet të vozisin në mënyrë të duhur dhe të saktë në anën e gabuar të rrugës.

Ata e dinë se si ta çmojnë diellin, edhe pse dielli rrallë shkëlqen në vend.

Ata bëjnë më mirë dhe prodhojnë shumë lloje të çokollatave, djathrave, ëmbëlsirave, pijeve alkoolike dhe enëve me emra të dyshimtë (flluskë dhe kërcitje, penis i ndotur).

Ata kanë një zotërim më të madh të sarkazmës, ironi, humor të përfshira në gjuhën angleze.

Ata na rrahën në mirësjellje dhe na laicizuan në të njëjtën kohë.

Akcenti anglez është më tërheqës sesa theksi amerikan. Ky është vetëm një fakt i padiskutueshëm i natyrës./Periskopi/

Temat
Fun

Të afërta