Flasin studiuesit: problemet me nuhatjen mund të jenë shenjë e kësaj sëmundje

DEMENCIA mund të zbulohet shumë më herët duke testuar nuhatjen te njerëzit. Testi i nuhatjes mund të gjejë shenja të hershme të sëmundjes Alzheimer dhe Parkinson, si dhe shkakun...

DEMENCIA mund të zbulohet shumë më herët duke testuar nuhatjen te njerëzit.

Testi i nuhatjes mund të gjejë shenja të hershme të sëmundjes Alzheimer dhe Parkinson, si dhe shkakun e tyre themelor. Humbja e sensit tuaj të nuhatjes ka qenë e lidhur me sëmundjet neurologjike.

Sipas studiuesve, zbulimi i hershëm do të përmirësonte trajtimin. Njerëzit kanë vizionin dhe dëgjimin e tyre gjatë gjithë jetës, por testimi i nuhatjes është jashtëzakonisht i rrallë. Ata e humbin ndjenjën e nuhatjes për një sërë arsyesh, duke përfshirë traumën e kokës, infeksionin e sinusit ose madje edhe një të ftohtë të zakonshëm.

Njerëzit me një ndjenjë normale të nuhatjes mendojnë që mungesa e nuhatjes së mirë ndikon në aftësinë tonë për të zbuluar rrjedhjet e gazit, tymin dhe erën e keqe të trupit. Por, na privon shumë më tepër, duke përfshirë emocionet dhe kujtimet që janë kaq intime në përvojën njerëzore.

Temat
Shëndet

Të afërta