Kush e meriton votën tënde qytetare?

Shkruan: Fadil Maloku, sociolog

Shkruan: Fadil Maloku, sociolog

1. Ai i cili, asnjëherë nuk do ia lë të drejtat e veta qytetare, rastësisë dhe varësisë nga ndikimet e inercionit të turmës;

2. Ai i cili, në vazhdimësi, ngre kokën ndaj padrejtësive politike, ekonomike, kulturore, etj. që ndodhin në orbitën sociale të komunitetit dhe sferën e drejtave qytetare;

3. Ai i cili, në fakt, “shkurorëzohet” vullnetarisht nga histeria e turmës (militante, klienteliste e klanore “demokratike”!) dhe fillon të “bashkëjeton” me vetminë e Vet kreative;

4. Ai i cili shtegton gjatë, me besim, me bindje dhe me siguri të plotë, kah shtigjet e reja të pashkelura dhe të paeksploruara ndonjëherë dhe nga ndokush;

Temat
Opinione

Të afërta