As këtë vit s’ka çmim Nobel për Kadarenë

Shkrimtari anglez Kazuo Ishiguro është fitues i çmimit Nobel për Letërsi për vitin 2017. Kush është Kazuo Ishiguro? Kazuo Ishiguro u lind më 8 nëntor 1954. Ai lindi në...

Shkrimtari anglez Kazuo Ishiguro është fitues i çmimit Nobel për Letërsi për vitin 2017.

Kush është Kazuo Ishiguro?

Kazuo Ishiguro u lind më 8 nëntor 1954. Ai lindi në Nagasaki të Japonisë, familja e tij u transferua në Angli në vitin 1960, kur ai ishte pesë vjeç. Ishiguro mori diplomën e tij bachelor nga Universiteti i Kentit në vitin 1978 dhe Masterin e tij nga kursi kreativ i shkrimit të Anglisë të Anglisë në vitin 1980.

Ishiguro është një nga autorët më të njohur të fiksionit bashkëkohor në botën angleze, pasi ka marrë katër nominime për Man Booker Aëard dhe ka fituar çmimin e vitit 1989 për romanin e tij “The Remains of the Day”. Në vitin 2008, The Times rendit Ishiguro 32 në listën e tyre të “50 shkrimtarëve më të mëdhenj britanikë që nga viti 1945″. [1]

Romani i tij i shtatë, The Giant Buried, u botua më 3 mars 2015 në të dy Shtetet e Bashkuara dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Çmimi Nobel i Letërsisë 2017 iu dha Ishiguro-t me arsyetimin Kazuo Ishiguro”se, në romanet me forcë të madhe emocionale, ka zbuluar humnerën nën ndjenjën tonë iluzore të lidhjes me botën”.

Temat
Art

Të afërta