Kështu do të përdoret urina për të mbushur baterinë e telefonave!

Shkencëtarët në Bristol Robotics Lab në Mbretërinë e Bashkuar kanë përpunuar se si të kthejnë urinën në energji elektrike. Një grumbull cilindrash është i mbushur me mikroorganizma elektroaktiv. Ata...

Shkencëtarët në Bristol Robotics Lab në Mbretërinë e Bashkuar kanë përpunuar se si të kthejnë urinën në energji elektrike.

Një grumbull cilindrash është i mbushur me mikroorganizma elektroaktiv. Ata ushqehen me gjërat që gjejnë në ujërat e zeza dhe urinën, shkruan BBC.

Elektrone krijohen si nënprodukt, të cilat pastaj mund të shndërrohen në energji elektrike dhe përdoren për të ngarkuar telefonat dhe për të sjellë disa drita.

Temat
Teknologji

Të afërta