Ditëlindja e 105-të për gazetaren Claire Hollingworth, korrespondente edhe nga Shqipëria

Disa prej fotove në koleksionin fotografik të Robinsonit burojnë sigurisht nga kjo vizitë të përbashkët. Lajmet e sotme rrëfejnë për gazetaren dhe korrespondenten e luftës, Claire Hollingworth (1911-2016), e...

Disa prej fotove në koleksionin fotografik të Robinsonit burojnë sigurisht nga kjo vizitë të përbashkët.

Lajmet e sotme rrëfejnë për gazetaren dhe korrespondenten e luftës, Claire Hollingworth (1911-2016), e cila mbushi 105 vjeç.

claire-1_1476214444-4522354

Nga 1936-1951 ajo ishte martuar me ushtarakun dhe shkrimtarin britanik Vandeleur Robindon (1902-1990). Hollingsworth dhe Robindon vizituan Shqipërinë para Luftës së Dytë Botërore, vizita që e frymëzoi librin e Robindonit – ‘Albania’s Road to Freedom’ (Rruga e Shqipërisë drejt Lirisë), Londër 1941.

Disa prej fotove në koleksionin fotografik të Robinsonit burojnë sigurisht nga kjo vizitë të përbashkët.

claire-2_1476214451-8982512

Në këtë shkrim të botuar në vitin 1969 në Tajvan, ajo është korrespondente në Shqipëri dhe tregon për instalimin e qendrave të Mao Ce Dunit në Shqipëri, ideologjisë së tij dhe doktrinës po ashtu.

Temat
Art

Të afërta