Vatikan, Dom Ernest Troshani shpallet Kardinal nga Papa Françesku

Shqipëria ka një kardinal të ri. Në lutjen e të dielës në Vatikan, Papa Françesku ka shpallur kardinalët e rinj ndër të cilët edhe Dom Ernest Troshanin për dëshminë...

Shqipëria ka një kardinal të ri.

Në lutjen e të dielës në Vatikan, Papa Françesku ka shpallur kardinalët e rinj ndër të cilët edhe Dom Ernest Troshanin për dëshminë e jetës së tij të Krishterë.

Dom Ernest Troshani është i vetmi prift në të gjithë listën që shpallet Kardinal për ta nderuar.

Më 21 shtator 2014 ai dëshmoi para Papës Francesku vuajtjet e tij dhe të Kishës Shqiptare përgjatë komunizmit.

Kardinali tjetër përpara Troshanit ishte Ernest Koliqi edhe ai i shpallur kardinal prej Papa Gjon Palit II për dëshminë e jetës së krishtere dhe për martirizimin.

Temat
BotëLajme

Të afërta