Këta janë fituesit e trofeve të Kampionatit Evropian

Fituesit e trofeve të Kampionatit Evropian para edicionit të 15-të, që përfundon të dielën më finalen Portugali – France në Stade de France, janë​: 1960: BRSS (mund Jugosllavine 2-1...

Fituesit e trofeve të Kampionatit Evropian para edicionit të 15-të, që përfundon të dielën më finalen Portugali – France në Stade de France, janë​:

1960: BRSS (mund Jugosllavine 2-1 pas shteses)
1964: Spanja (mund BRSS 2-1)
1968: Italia (mund Jugosllavinë 1-1 me pas 2-0 ne finalen kthim)
1972: RFGJ (mund BRSS 3-0)
1976: Cekosllovakia (mund RFGJ 2-2 pas shtesës , 5-3 me 11-m)
1980: RFGJ (mund Belgjikën 2-1)
1984: Franca (mund Spanjën 2-0)
1988: Holanda (mund BRSS 2-0)
1992: Danimarka (mund Gjermaninë 2-0)
1996: Gjermania (mund Republikën Ceke 2-1 me gol të artë)
2000: Franca (mund Italinë 2-1 më gol të artë )
2004: Greqia (mund Portugalinë 1-0)
2008: Spanja (mund Gjermaninë 1-0)
2012: Spanja (mund Italinë 4-0)

Bilanci:
3 tituj: Gjermania (dhe RFGJ), Spanja
2 tituj: Franca
1 titull: BRSS (Rusia), Italia, Cekosllovakia (Rep. Ceke), Holanda, Danimarka, Greqia

Temat
BotëSport

Të afërta